Дієта доктора Дюка



Нова, 4х фазна дієта Дюка - це нове слово в системі живлення. Ефективність дієти підтверджена мільйонами радісних жінок, для яких процес схуднення, нарешті, перестав асоціюватися з жорсткими харчовими обмеженнями. П'єр Дюка, будучи лікарем і вченим, розробив тривалу дієту, в якій поєднав деталі різних популярних дієт, але при цьому скомпонував їх таким чином, що достоїнства їх залишилися, а недоліки усунені.


Дюкан пропонує їсти корисну різноманітну їжу, ділячи етапи втрати ваги на фази. Кожна з фаз несе в собі конкретну мету і часовий період. Таким чином, охочому схуднути легко контролювати процес дієти. Фази слід проходити в строгому порядку, чітко дотримуючись рекомендацій лікаря.
Меню для кожної фази дієти Дюка

Перша фаза подорожі до стрункої фігури називається "Атака". Так, Дюкан підійшов до оформлення свого винаходу з фантазією, і вирішив надати дієті якийсь ігровий інтерес. Отже, атакуємо зайвий жир. Сенс фази - забезпечити згоряння всього зайвого шляхом споживання білкової їжі. На переварювання білка, тобто м'ясних продуктів, піде маса калорій, почнуть витрачатися жирові запаси, при цьому не торкнувшись м'язову тканину. На цій ідеї побудована білкова дієта, але в дієті Дюка не все так просто. Тривалість 1 фази залежить від того, яка кількість зайвої ваги ви маєте на даний момент. Причому зайвої ваги не по вашому суб'єктивну думку, а зайвого з точки зору дієтології. Нагадаємо формулу для розрахунку ідеальної ваги - зріст (см) - 100 і плюс мінус 3 кг = це ваш нормальну вагу. Якщо за підсумками підрахунків зайву вагу присутній в кількості більше 30 кг - перша фаза повинна зайняти 10 днів. Від 30 до 10 кг - 5 або 7 днів. До 10 - від 3 до 5 днів.

Забороняється їсти свинину, цукор, яловичину і кроликів. Дозволено м'ясо птахів, телятина, риба, знежирені молочні продукти, яйця, субпродукти.

Після атаки нас чекає круїз. Друга фаза урізноманітнює білковий раціон овочевим. До вже дозволеним раніше продуктам додаються будь-які овочі. Виняток - картопля і бобові. Знову звертаємося до кінцевої мети. Якщо втрата ваги повинна скласти до 10 кг, то в перебігу другої фази чергуємо овочеві та білкові дні. Якщо ви хочете втратити більше, то схема чергування - 5 через 5. Обов'язкова умова - щодня з'їдати по столовій ложці висівок. Тривалість фази який стандартизується. Завершувати круїз варто тоді, коли втрата ваги вже стала помітна, а чергування овочів і м'яса відверто набридло.

Третя фаза носить цілком медична назва - закріплення. Передбачається, що ви вже відмінно схудли, і тепер необхідно зробити так, щоб організм не намагався заповнити втрату. Дієта Дюка знову звертає вас до цифр і розрахунками. Тривалість 3 фази складається з втрачених раніше кілограм. За кожен скинутий кг додавайте 10 днів дієти. Тобто за скинуті 10 кг, доведеться просидіти 100 днів на 3 фазі дієти.

Дозволяються продукти з минулих фаз, і до них додаються фрукти, сир, хліб, макаронні вироби, бобові й злаки. Кількість висівок збільшуємо до 2-3 столових ложок в день. Висівки можна додавати в будь-які страви і салати, а можна їсти їх самостійно. Можна при приготуванні їжі використовувати будь-які спеції і сіль.

Нарешті настає фінальна фаза - стабілізація. Це закінчення дієти Дюка, і остання стадія включає в себе все те, що було в попередніх, плюс 3 ложки висівок в день. Єдина умова стабілізації - один день на тиждень дотримуватися білкової дієти.

Ось таку цікаву, нову і легку дієту пропонує доктор Дюкан. Ця дієта хороша тим, що раціон різноманітний, немає строгих обмежень у термічній обробці, і кількість дозволених продуктів весь час розширюється. У дієті немає конкретних порцій, тому керуйтеся простим правилом - їжа повинна перешкодити на блюдце. Щоб ефект від дієти Дюка був максимальний, намагайтеся їсти часто і невеликими порціями.

Пити під час дієти можна воду, чай, бульйон, мінералку, молочні напої без жиру і цукру. Алкоголь, соки, коктейлі та газована вода під суворим забороною.
Плюси дієти Дюка

У середньому дієта Дюка триває кілька місяців. За цей час організм пристосувався до певного режиму харчування, і вага дійсно йде назавжди. Зрозуміло, якщо тільки ви не почнете святкувати закінчення дієти щоденним поїданням тортів. До смачним і шкідливим продуктам повертайтеся поступово. А найкраще забудьте про них зовсім, адже за час дієти ви звикли до здорової їжі.
Мінуси дієти Дюка

Мінуси у цієї новинки в світі дієт теж є. Переважання білкової їжі наявності, і вчені все-таки схиляються до того, що надмірне вживання м'яса, особливо червоного, не так вже й корисно. Відсутність цукру в меню не дозволить схуднути людям з пониженим тиском або тим, хто займається розумовою працею, тому що без глюкози людина кілька неуважний і слабкий. Нарешті, її автор - француз, а його попередника Монтіньяка з його дієтою досі згадують з іронією.

Дієта Дюка допоможе схуднути тим, хто занадто залежимо від їжі і зривається під час звичайних строгих дієт, тому що вона тривала і має фазний режим. Ця дієта дає простір для кулінарних звершень, і не вимагає є одне і теж. Раціон різноманітний, хоча і не зовсім збалансований, тому прийняття додаткового комплексу вітамінів вітається.

Популярні дописи з цього блогу

Дієта під час годування грудьми

Дієта при алергії