Дієта дюкана рецепти



Сьогодні я хочу дати Вам свою Раду # 5, що стосується дієти Дюка, і звучить він так - "Плануйте початок фази Атака". Фаза Атака сама інтенсивна частина дієти Дюка, тому дуже важливо, щоб ви були до неї повністю готові, як морально, так і фізично. Моя думка, не варто починати цей етап перед важливими подіями в житті, наприклад, презентація або відповідальна зустріч. Так само не варто починати фазу атаки перед яким-небудь значущою подією, наприклад, день народження мами. Крім того, варто почекати поки ваш організм відновитися, якщо ви недавно перенесли хворобу.

Не варто поспішати, якщо ви не впевнені в собі. Один або два тижні не вирішують абсолютно нічого. Я б порадила витратити цей час на те, щоб підготуватися морально, спробувати приготувати кілька рецептів, спробувати різні способи приготування і скласти список необхідних продуктів.


Мій сьогоднішній рецепт # 5 - кебаб з яловичини. Я вибрала цей рецепт для того, щоб показати вам ще один спосіб приготування м'яса у фазі Атака. Готуючи шашлик і кебаб на грилі або сковороді, дивлячись на те, як вони привабливо виглядають на тарілці, ви забуваєте про те, що знаходитесь на дієті.
Кебаб з яловичини

 400 г філе яловичини
1 ст.л. яблучного оцту
1/4 чашки соєвого соусу
2 ст.л. діжонськой гірчиці
крапля рослинної олії
1/4 чашки лимонного соку
Трохи чебрецю і 1 лавровий лист
Спосіб приготування

Наріжте м'ясо великими кубиками
Змішайте всі інгредієнти в мисці
Покладіть м'ясо в маринад, накрийте харчовою плівкою і залиште в холодильнику на 2-4 години
Підсмажте м'ясо на грилі або сковороді до готовності
Корисна порада: у фазі атака ви можете додати в маринад цибулю для смаку, однак перед готуванням його потрібно прибрати
***


У цій статті я хочу додати трохи яскравих фарб своїми рецептами і порад. Нудна і одноманітна їжа, ось основна причина чому відбуваються зриви на дієті Дюка, тим більше коли список дозволених продуктів обмежений всього 72-ма високо білковими продуктами. Дуже важливо, щоб ваша їжа була смачною і я пропоную внести якесь різноманіття у ваш раціон.
Я обожнюю запечений шматок лосося і смажену на грилі курку, але є це три рази на день протягом трьох або чотирьох днів поспіль буде достатньо, щоб зненавидіти їх на все життя. Одним із способів додати різноманітності, це використовувати різні трави та спеції, так що мій Рада # 4 для дієти Дюка - "Приправляйте вашу їжу". За допомогою різних приправ і різноманітних способів приготування їжі ви практично забудете, що знаходитеся на дієті. Багато з рецептів дієти Дюка настільки гарні, що ви можете приготувати їх для вечірки з друзями, а якщо ви призначите вечірку в той момент, коли ви знаходитесь у фазі "Чергування" на білково-овочевому дні, вони навіть не помітять, що ви сидите на дієті.


Мій пряний рецепт # 4 - Курка Пірі-Пірі

Інгредієнти (на 4 порції):
8 курячих стегон або 4 філе;
2 ч.л. перцю чилі пелюстками;
2 зубчики часнику, дрібно нарізати;
1 ч.л. орегано;
1 ч.л. паприки;
1/4 чашки яблучного оцту;
сік половини лайма;
сік половини лимона;
морська сіль і чорний перець;
Спосіб приготування:
Змішайте оцет, перець чилі, сік лимона, паприку, часник і орегано в мисці, щоб зробити маринад;
Покладіть курку в маринад так, щоб він повністю її покривал;
Накрийте миску харчовою плівкою і залиште в холодильнику на 4 години, а краще на ніч;
Дістаньте курку з маринаду, посоліть і поперчіть за смаком;
Обсмажте на грилі або на сковороді до готовності;
Полийте йогуртом з додаванням соку лайма.
***


Крім 72 продуктів з високим вміст білка і низьким вмістом вуглеводів, дозволених у фазі Атака, ви так само повинні подумати про те, що ви будете пити, так що моя порада і рецепт # 3 буде про напої.
Так само, як і вівсяні висівки, вода є ще одним ключовим компонентом дієти, так як доктор Дюкан рекомендує пити до двох літрів рідини щодня. Вода потрібна вашому організму для того, щоб допомогти йому перетравлювати їжу. Питна вода так само буде притупляти у вас почуття голоду. Звичайно, щоденна кількість води може відбитися на вашому бюджеті, якщо ви купуєте воду в пляшках, так що мій Рада # 3 - "Завжди тримайте в холодильнику два літри звичайної води".


У перебігу дня ви можете пити чай або каву, а так само трав'яні чаї та настої за умови, що ви використовуєте тільки цукрозамінники та знежирене або нежирне молоко. Однак, якщо ваша пристрасть до шоколаду так само велика як і моя, то ось вам Рецепт фази Атака # 3 - "Низьковуглеводні гарячий шоколад", який я готую без додавання цукру.
Низьковуглеводних вершковий гарячий шоколад

1 чашка знежиреного молока
1 ч.л. какао-порошку
1 ст.л. знежиреного сухого молока
Цукрозамінник за смаком
Спосіб приготування:
Змішайте в мисці какао-порошок і сухе молоко;
Доливаючи в суміш знежирене молока, добийтеся пастоподібного стану;
Влийте решту молока;
Поставте в мікрохвильовку на 1 хвилину, потім додайте цукрозамінник;
Поставте в мікрволновку ще на 1 хвилину;
Ще раз перемішайте - Ваш шоколад готовий!
***



Під час фази Атака, Ви можете вживати тільки лише 72 продукту з низьким вмістом жиру і високим вмістом білка. Це означає, що кількість споживаної клітковини у вашому раціоні буде сильно зменшена, і щоб заповнити її потрібно споживати 1,5 столові ложки вівсяних висівок на день. Багато хто думає, що починаючи фазу Атака вони можуть не додавати в раціон вівсяні висівки.
Виключаючи зі свого раціону щоденну порцію вівсяних висівок, ви не тільки виключаєте всі корисні властивості цього продукту, але і не отримуєте достатню кількість вуглеводів і клітковини, які допомагають вгамувати відчуття голоду і запобігають виникненню закрепів.
Так що вас не здивує мій Рада # 2 для дієти Дюка - "Завжди включайте в раціон щоденну порцію вівсяних висівок".
Корисно: Якщо Ви страждаєте запорами, збільште щоденну порцію вівсяних висівок з 1,5 до 2 столових ложок і пийте більше води.


Раніше я вже давала Рада # 1 і рецепт млинців з вівсяних висівок, тепер же я хочу дати вам ще один рецепт. Одним з плюсів дієти Дюка, на мій погляд, є різноманітні десерти, які ви можете їсти поки худнете. Щоб порадувати "ласунів", які і дня прожити не можуть без солодкого, але при цьому хочуть позбутися від зайвих кілограмів, пропоную вам Десерт "Острова" з моїх рецептів фази Атака.
Рецепт фази Атака - десерт "Острова"

Інгредієнти:
4 яйця
500 мл знежиреного молока
ванільна есенція
підсолоджувач, за смаком
мускатний горіх, для посипання
Спосіб приготування:
Відокремте білок від жовтка. У мисці збийте яєчні білки в круту піну.
У каструлі змішайте молоко, ванільну есенцію і підсолоджувач. Доведіть до кипіння.
Акуратно за допомогою столової ложки візьміть невелику частину збитого яєчного білка і занурте в кипляче молоко. Дістаньте білок і викладіть на тарілку. Зробіть декілька.
Збийте яєчні жовтки і поступово додайте в молоко. Варіть на слабкому вогні поки крем не загусне.
У креманку помістіть острівець з яєчного білка і акуратно додайте крем, щоб острівець плавав. Посипте мускатним горіхом.
Ви можете варіювати смак заварного крему, додавши в нього какао замість ванільною есенції.
Корисно: цей десерт виглядає ще ефектніше, якщо подати його у великій мисці, в якій плавають всі яєчні острівці.
***



Швидка і легка закуска у фазі Атака. Печиво з вівсяних висівок ідеально підходить для перекусу, а так само для поповнення вашої щоденної потреби в вівсяних висівках.
Печиво з вівсяних висівок
Рецепт для фаз: Атака, Чергування, Стабілізація, Закріплення
Автор рецепту: худнуть на Дюканов
Після приготування ви отримаєте 1 порція
Час приготування: 10 хвилин
Харчова цінність:

Калорії: 64 ккал.
Білки: 1.93 р.
Жири: 2.46 р.
Вуглеводи: 10.85 р.
інгредієнти

1 ч.л. пекарського порошку
1 яйце
3 ст.л. вівсяних висівок
2-3 ст.л. знежиреного йогурту
1 ст.л. цукрозамінника


спосіб приготування

Розігрійте духовку до 180 градусів.
Змішайте всі інгредієнти в густу масу.
Розлийте масу по формочками і випікайте протягом 15 хвилин.
Порада: Щоб отримати хрустке печиво з вівсяних висівок, потрібно через 15 хвилин дістати печиво з духовки, витрусити його з формочок, перевернути догори ногами і помістити назад в духовку ще на 10 хвилин. Тепер ваше печиво з вівсяних висівок м'яке всередині і хрустке зовні.
Приємного апетиту!




Популярні дописи з цього блогу

Дієта під час годування грудьми

Дієта при алергії