Дієта при гастриті з підвищеною кислотністю



Основне лікування гастриту з підвищеною кислотністю - дієта. Слід тому приділяти особливу увагу її дотриманню відповідно до рекомендацій лікаря.

 Меню при гастриті:

Напої-чай з молоком, какао і кава з молоком або вершками.
Хлібні вироби - черствий білий хліб і сухарі, здобні сорти булочних виробів і печива.


Закуски - негострий тертий сир, сирне масло, дієтичні сосиски, нежирна шинка і окіст, нежирна ковбаса шинки-рубана, добре вимочений оселедець, копчена нежирна риба.

Молоко та молочні продукти - незбиране та знежирене молоко, пахта, кефір, йогурт, свіжий некислий сир, сирний сир, сухе та згущене молоко в напоях і стравах, вершки, сирки, кисле, ацидофільне молоко.

Жири - масло вершкове, топлене, оливкова, соняшникова рафінована.

Яйця і яєчні блюда - яйця некруто, яєчня на пару, яєчня на пару.

Супи - різні супи на м'ясному, рибному, грибному бульйонах і на овочевих відварах з дрібно нарубаними або протертими овочами та протертими крупами, борщі, борщ.

М'ясні і рибні страви - рубані різні вироби з нежирної яловичини, телятини, баранини, свинини, птиці, з риби; Частикова риба або птах відварні.

Круп'яні і макаронні вироби - каші протерті з усіх видів круп, полувязкіе, пудинги запечені, макарони дрібно нарубані відварні, відварна вермішель.

Овочі та зелень - пюре з добре відварених овочів (шпинату, кабачків, гарбуза, помідорів (без шкірки), зеленого горошку, спаржі, моркви, буряка), з сирих овочів - зелений салат, зелена цибуля, кріп, петрушка.

Ягоди - солодкі сорти (полуниця, малина, суниця).
Фрукти - м'які, солодкі фрукти у вареному, протертому або запеченому вигляді.

Солодкі страви - крем, желе, киселі, протерті компоти з солодких ягід і фруктів.

Соуси і прянощі - м'ясні, рибні, сметанні соуси, лавровий лист в дуже незначній кількості, кориця.

Забороняються:

алкогольні напої, свіжі хлібобулочні вироби,
житній хліб, горох, квасоля, сочевиця, товсті макарони, ріжки, тверді сири, смажені яйця, жирні сорти м'яса, смажене м'ясо, м'ясні вироби з великою кількістю прянощів і жиру, смажена картопля, капуста, ріпа, редис, ріпчаста цибуля, нестиглі фрукти , фрукти з шкіркою, свиняче і бараняче сало, грудинка, топлене сало, сметана, шоколад, цукерки, чорний і червоний перець, хрін, гірчиця та інші гострі приправи.

Популярні дописи з цього блогу

Дієта під час годування грудьми

Дієта при алергії