Дієта по групах крові


З моменту, коли вчені визначили, що кров людини не однакова у всіх, а підрозділяється на групи, напрям досліджень учених можна було легко передбачити - чим відрізняються між собою люди з різною групою крові і що їх об'єднує.


Коли людство розділилося на групи за складом крові? Чому це сталося?

Задаючи ці питання і відповідаючи на них, вчені не могли не пов'язати групу крові людини і систему його харчування. Так з'явилася дієта по групі крові, дуже популярна в останні кілька років. Вона базується на дуже простому принципі - людина з певною групою крові повинен є те, що їли люди в той час, коли ця кров з'явилася. Таким чином, сама природа розповіла людині про те, що з їжі для нього на даному етапі розвитку найбільш сприятливо. Відзначається, наприклад, що дієта по групі крові не тільки покращує роботу шлунково-кишкового тракту та обмін речовин, але і різко посилює імунітет; є опис декількох випадків, коли дана дієта усувала симптоми алергії.

Групи крові та харчування людини
Людство в своєму розпорядженні чотири групами крові. З'явилися вони в різний час, якраз тоді, коли докорінно змінювався спосіб життя людини і, відповідно, його харчування. Значить, кров і їжа тісно взаємопов'язані і підтримують один одного - такий фундамент дієти по групі крові.

Спочатку у всіх людей була тільки одна група крові - відповідно, перша. Основною їжею людей у ​​цей період було м'ясо.

Пізніше, коли люди освоїли землеробство, почали вести більш осілий спосіб життя, вони стали їсти більше рослинної їжі, і саме у хліборобів з'явилася друга група крові.

Пізніше почалася ера Великого Переселення народів. З'явився домашній скот.В цей період сформувалася 3-тя група крові. Третя група крові вперше стала вживати в їжу молоко.

Четверта група крові, як вважають, означає кінець періоду міграції і змішанні другої і третьої груп.

Чи можна схуднути на дієті групи крові?
Можна. Схуднення в процесі проходження рекомендаціям дієтологів відбувається не через жорстких обмежень, властивих багатьом дієтам, а тому, організму дають їжу, до котрой він історично і біологічно схильний. Значить, обмін речовин, імунітет посилюються. Організм сам позбавляється від шлаків і зайвих жирів. І ви худнете!

Зрозуміло, за 2 тижні, і навіть за місяць організм себе не перебудує. Йому потрібен час.

Коротко зупинимося на тому, чи дає дієта по групі крові можливість схуднути, адже більшість дієт застосовують саме з цією метою. Відповідь позитивна, і, як ми вже Тому, дієта по групі крові підходить більше тим, хто хоче схуднути не до свята або пляжного сезону, а реально відзначає проблеми зі своїм здоров'ям і фігурою і хоче оздоровитися, скинути вагу хай не швидко, але якісно і назавжди.

Дієта по групі крові меню
Дієта для першої групи крові

1 група крові - «Мисливець». Найдавніша група крові. Від неї в процесі еволюції відбулися інші групи. 33,5% населення Землі відноситься до цього типу. Характеризується як сильний, упевнений в собі лідер.

Сильні сторони: відмінна травна система, сильна імунна система, створена для ефективного метаболізму і збереження нутрієнтів.

Слабкі сторони: важко адаптується до зміни дієти і умов навколишнього середовища, іноді імунна система дуже активна і діє проти самого організму (алергії).

Ризики: погана згортання крові, запальні процеси (артрити), підвищена кислотність шлунка (виразки), алергії.

Для дієти по групі крові раціон пропонується наступний:

- Дієта високопротеиновая - м'ясоїди
- Добре: м'ясо (крім свинини), риба, морепродукти, Овочі та фрукти (окрім кислих), ананаси, хліб - житній, в обмеженій кількості.
- Обмежити: крупи, особливо вівсянку, пшеницю і вироби з неї (в т.ч. пшеничний хліб). Бобові і гречку - можна.
- Уникати: Капусту (окрім брокколі), пшеницю і всі вироби з неї, кукурудзу і всі вироби з неї, маринади, кетчуп.
- Напої хороші: зелений чай, трав'яні чаї з шипшини, імбиру, м'яти, кайенского перцю, лакриці, липи; зельтерська вода,
- Напої нейтральні: пиво, вино червоне і біле, чай з ромашки, женьшеню, шавлії, валеріани, листа малини,
- Напої шкідливі: кава,

Якщо ви хочете схуднути, харчуючись відповідно вашій групі крові, то необхідно виключити: Капусту свіжу, бобові, кукурудзу, пшеницю, цитрусові, морозиво, цукор, маринади, картоплю.

Допомагають скинути вагу і схуднути: морські водорості (бурі, ламінарія), риба і морепродукти, йодована сіль, м'ясо, особливо яловичина, баранина, печінка, зелень, салати, шпинат, брокколі, редиска

Рекомендовані вітаміни і добавки: Вітаміни групи В, вітамін К, кальцій, марганець, йод, корінь солодки, морські водорості, фермент панкреатичної залози.

Уникати: Вітамін А, вітамін Е.

У випадку якщо у Вас 1 група крові позитивна дієта буде така ж, як і при негативному резус-факторі - відмінностей немає.

Програма зниження ваги також припускає - дуже інтенсивні вправи: аеробіка, лижі, біг, плавання

Дієта для другої групи крові

2-я група крові - «Хлібороб». Цей тип виник при переході від найдавнішого стилю життя (мисливці) до більш осілого, аграрного способу життя. 37,8% населення Землі - представники цього типу. Характерні риси - сталість, осілість, гарна адаптація до роботи в колективі, організованість.

Сильні сторони: добре адаптується до зміни дієти і навколишнього середовища, імунна і травна системи вельми ефективні, якщо дотримується відповідна дієта (вегетаріанська).

Слабкі сторони: уразливий травний тракт, слабка імунна система, відкрита всім інфекціям, підвищена чутливість нервової системи.

Якщо у Вас друга група крові дієта пропонується наступна:

Повне вегетаріанство, соя, овочі, зелені салати, крупи, бобові, фрукти (окрім кислих - апельсин, мандарин, ревінь, папайя, банани, кокоси), риба (виключити камбалу, палтус, оселедець, ікру, а також морепродукти), цукор - помірно, з молочного можна нежирний сир і кисломолочне.

Рекомендовані напої - кава, зелений чай, червоне вино.

Соки - морквяний, ананасовий, грейпфрутовий, вишневий. Вода з лимонним соком.

Уникати - апельсиновий сік, чорний чай, всі содові напої.

При необхідності контролювати вагу виключити: м'ясо курки та індички, молочне, пшеницю, будь перець, морозиво, цукор.

Вітаміни і харчові добавки - вітаміни В, С, Е, кальцій, залізо, цинк, селен, хром, біфідумбактерин, трав'яний чай, жень-шень, ехінацея.

Дієта по групі крові 2 позитивна така ж, як і для негативного резус-фактора.

Дієта для третьої групи крові

3 група крові - «Кочівник». Приблизно 20,6% населення Землі. Збалансований, гнучкий, творчий. Цей тип виник в результаті міграції рас.

Сильні сторони: сильна імунна системи, гнучка система адаптації до змін у дієті та умовах навколишнього середовища, збалансована нервова система. Немає вроджених слабких сторін, але при порушенні балансу в дієті можуть виникати аутоімунні захворювання і нестійкість до рідкісних вірусів.

Дієта для 3 групи крові описується таким чином.

Це група, яка може дозволити собі різні дієти і методики живлення внаслідок хорошої адаптації до безлічі продуктів. Дієта змішана (збалансована). «Кочівники» всеїдні, м'ясо, риба, кисломолочне і знежирене, яйця, крупи (окрім гречки та пшениці), бобові, овочі (крім кукурудзи, помідор, гарбузи, оливок), фрукти.

Дієта по групе крові рекомендує уникати: морепродукти, свинина, куряче м'ясо.

Рекомендуються напої: зелений чай, трав'яні чаї (солодка, женьшень, гінгко-білоба, шавлія, лист малини), сік журавлини, капусти, виноградний, ананасовий. Нейтрально: апельсиновий сік, пиво, вино, кава, чорний чай,

Не можна томатний сік.

При контролі ваги виключити: кукурудзу, сочевицю, арахіс, гречку, пшеницю, помідори, свинину.

Допомагає контролювати вагу: зелені салати, трави, яйця, печінка, телятина, корінь солодки, соя.

Вітаміни і харчові добавки - магній, лецитин, лакриця, Гингко-Білоба, ехінацея, бромелайн

Харчування для четвертої групи крові

4 група крові - «Змішаний тип». 7-8% населення Землі. Четверта група крові виникла в результаті еволюції при злитті двох протилежних типів - А і В.

Сильні сторони: наймолодша група крові, гнучка, дуже чутлива імунна система, поєднує плюси типів А і В.

Слабкі сторони: уразливий травний тракт, дуже "відкрита" імунна система, нестійка до мікробних інфекцій, поєднує мінуси типів А і В.

Отже, дієта по групі крові 4:

Помірно-змішана дієта, м'ясо (баранина, кролик, індичка, риба, окрім морепродуктів), молочнокислі продукти, сири, соєвий сир, оливкове масло, печінка тріски, волоські горіхи і арахіс, крупи (окрім гречаної і кукурудзи), крім болгарського перцю, чорних оливок, фрукти, окрім різких і кислих.

Рекомендовані напої: кава, зелений чай, чаї з ромашки, женьшеню, імбиру, шипшини, ехінацеї, глоду,

Нейтрально: пиво, провина, чай з м'яти, дон-куей, валеріани, малини,

Чи не рекомендовано: сенна, липа і чай з них.

Програма контролю ваги не рекомендує: червоне м'ясо, шинку і бекон, соняшникові насіннячка, гречану крупу, перець, пшеницю і кукурудзу.

Вітаміни і харчові добавки - вітамін С, глід, валеріана, цинк, селен, бромелайн як харчовий фермент

Якщо Вас зацікавила конкретна дієта по групі крові відгуки про неї Ви можете знайти на форумі нашого сайту.

Популярні дописи з цього блогу

Дієта під час годування грудьми

Дієта при алергії