Дієта рисова



Рисова дієта для схуднення та очищення користується заслуженою популярністю в усьому світі завдяки своїй простоті, доступності та ефективності. За своєю суттю вона є без солі монодієтою, як і гречана, але відмінна її особливість полягає в тому, що одночасно з схудненням відбувається потужна очищення всього організму.


Рис має унікальні властивості - він є не тільки джерелом безлічі вітамінів і мінералів, але також відмінним сорбентом, який у собі як губка солі, токсини, шлаки, слиз, надлишки цукру і поганого холестерину. Ці властивості використані при розробці лікувальних рисових програм для очищення суглобів від солей. Найбільш корисний неочищений бурий рис, тому що більшу частину мінеральних компонентів містить саме оболонка, яка віддаляється в очищених рафінованих продуктах. Тому дана методика дасть найкращий результат при використанні коричневого неочищеного рису.

Існує безліч варіантів схуднення за допомогою рису - від самого простого одноденного розвантажувального дня до експрес-дієти на 3 дні і тривалої місячної програми. Всі вони ефективні і корисні, тому можна легко підібрати відповідний для вас спосіб. Завдяки тому, що рис містить білок і жирну ланоліновий кислоту, він добре і надовго насичує, тому схуднення може проходити цілком комфортно і без сильного почуття голоду. Для того, щоб рис максимально повно витягав солі і токсини, його рекомендується обов'язково вимочувати у воді перед використанням.

Рисова дієта на 3 дні
Рисова дієта на 3 дні є найжорсткішою, але ефективним варіантом і широко застосовується у випадках, коли потрібно терміново скинути кілька кілограмів зайвої ваги. Існує два варіанти рисової дієти для схуднення на 3 дні - жорсткий, при якому втрачається близько 3 кілограмів і більш м'який з втратою 2-2,5 кілограмів.

При першому варіанті потрібно зварити склянку рису, розділити його на 5-6 порцій і є весь день через рівні проміжки часу, щоб не з'являлося відчуття голоду. Крім рису, потрібно протягом дня з'їдати близько 300 г тушкованих овочів і свіжих фруктів, щоб заповнити потребу організму у вітамінах і мінералах. Пити потрібно багато, не менше 2-х літрів на добу звичайної води, але не відразу після їжі, а через 2,5 години після неї.

Другий варіант включає в себе 3-разове харчування з більш різноманітним меню, але також обов'язково присутність відвареного рису при кожному прийомі їжі.

Перший день

Сніданок: відварний рис (100 г) і цедра лимона.
Обід: рис із зеленню і рослинним маслом, салат зі свіжих овочів (150г) і бульйон з будь-яких овочів, крім картоплі.
Вечеря: овочевий бульйон і рис з вареною морквою.
Другий день

Сніданок: відварний рис із зеленню і сметаною, апельсин.
Обід: рис і овочевий суп.
Вечеря: відварений рис з овочами, приготованими на пару.
Третій день

Сніданок: порція рису (100 г), грейпфрут.
Обід: рис з тушкованими грибами, овочевий бульйон, салат зі свіжих огірків з оливковою олією.
Вечеря: відварений рис і брокколі на пару (150 г).


Рисова дієта 5 Обсягів
Оригінальна рисова дієта 5 обсягів триває два тижні і полягає в наступному. Треба взяти 5 невеликих банок, підписати їх за номерами і в кожну насипати по 2 ст.л. рису і залити склянкою звичайної очищеної води. Воду в банках потрібно міняти щодня протягом 4-х днів. На 5-й день злити воду з першої банки, рис з'їсти без варіння, в банку знову насипати 2 ст.л. рису, залити водою і поставити в кінець черги. Ці маніпуляції повторювати 14 днів, з'їдаючи щодня порцію рису, вимоченої чотири дні.

Фахівці стверджують, що вимочений таким способом рис максимально повно звільняється від домішок і тому найбільш ефективно витягує солі і шлаки з організму, не зачіпаючи м'язову масу. При очищенні таким способом потрібно відмовитися від сніданку, його замінює з'їдений вранці рис. В інші прийоми їжі потрібно повністю відмовитися від солі, або звести її до мінімуму.

Інші варіанти схуднення за допомогою рису
Розвантажувальний рисовий день рекомендується проводити щотижня, але в міру очищення організму і звільнення від шлаків буде досить і одного дня на місяць. Вранці відваріть склянку промитого замоченого з вечора рису без солі і масла, поділіть на невеликі порції. У проміжках між прийомами їжі пийте просту воду зелений чай без цукру, овочеві та фруктові соки.

«Два страви» розрахована на 5 днів, протягом яких потрібно харчуватися тільки рисом, рибою і морепродуктами, причому кожна страва є окремо. Дозволяється додавати зелень.

Медово-рисовий варіант розроблений спеціально для людей, не мислячих ні дня без солодкого і розрахований на 7 днів. Потрібно зварити 500 г рису без солі і масла і розділити його на 5 прийомів. Крім цього, тричі на день потрібно пити по склянці медово-лимонного напою, приготованого таким чином - в склянку окропу додається по 1 ч.л. меду і соку лимона. Цей напій містить не тільки джерело вітамінів і мінералів, але і відмінно притупляє голод.

Рисове схуднення за 9 днів рекомендується людям з великою кількістю зайвої ваги, для яких короткострокові варіанти не дають потрібного ефекту, а також жінкам після 30 років. Перші три дні харчування має складатися виключно з відвареного рису, другі три дні з курки, а останні три дні - з сирих овочів. Щоб уникнути запорів, можливих при такому харчуванні, рекомендується робити очисні клізми, пити побільше води і зеленого чаю.

Як бачите, існує безліч варіантів, кожен може вибрати для себе найбільш підходящий за термінами і смаковим уподобанням. Після закінчення будь-якого з них, для закріплення отриманого результату, не потрібно накидатися відразу на звичну жирну і калорійну їжу, постарайтеся деякий час починати ранок з фруктових або овочевих соків або трав'яних чаїв.

Незважаючи на ефективність і простоту рисового схуднення, лікарі не рекомендують застосовувати його часто, щоб у гонитві за стрункістю не нашкодити здоров'ю, адже будь-яке монохарчування є незбалансованим і тому позбавляє організм необхідних йому поживних речовин. Яким би не був унікальним і корисним продукт, рекомендований для монодієти, він не може містити в собі білки, жири, вуглеводи, мінерали і вітаміни в необхідних пропорціях, такого продукту просто не існує в природі.

Крім того, при низькокалорійному монохарчування відбувається уповільнення обміну речовин, тобто організм як би намагається захистити себе від нестачі харчування і відкласти їх про запас, це закладено в ньому еволюцією і природою. При надходженні ж нормального «додіетного» кількості їжі він, навпаки, як би хоче «наїсться» і прямо відкладає її в жирові запаси. Саме тому, на жаль багатьох жінок, після повернення до нормального харчування не тільки повертається колишній вагу, але і значно додається. Підходьте до всіх експериментів зі здоровим глуздом, тому що будь-яке схуднення або голодування, як відомо - це великий стрес для організму, який часто не проходить безслідно.

Популярні дописи з цього блогу

Дієта під час годування грудьми

Дієта при алергії