Дієта гречка з кефіром



Бенкет на весь світ! Гречка і кефір ...
Якщо в супермаркеті дівчина, понуро поклавши в свій кошик пачку гречаної крупи і пакет кефіру, тихо бреде до каси, то можна сміливо стверджувати, що вона сидить на гречаній дієті. Чому ж дівчині, яка прагне схуднути і добре виглядати, так невесело? Спробуємо розібратися в перевагах і недоліках гречаної дієти - чи варто вона такого страдницького виразу обличчя?

Отже, гречка. Перш за все, її легко приготувати, і вона доступна при будь-якому рівні доходів. З нематеріального плюси наступні: гречана крупа - це справжнє джерело вітамінів, до того ж містить такі важливі для життєзабезпечення організму мікроелементи, як залізо, калій, магній, кальцій. Гречка багата рутином - це речовина, «штопати» стінки кровоносних судин, розріджує кров і що надає сприятливу дію на вени.
Також з явних переваг дієти можна відзначити співвідношення термінів та результативності: при точному дотриманні дієти за тиждень можна втратити не менше 6-10 кг залежно від початкової ваги, а за 10 днів не менше 11-12кг. Більше, ніж 10 днів, тримати гречану дієту не можна, та й не доведеться - втрата навіть 10 кг ваги апріорі перетворить Вас на струнку красуню!
Далі. Гречана дієта настільки проста, що не вимагає ніяких записів у щоденнику, таблиць сполучуваності, листка нагадувань, прикріпленого магнітиком до холодильника, очищення організму, підрахунків калорій і зважування продуктів. Продуктів, власне, два, і заплутатися в них вкрай важко: гречка і кефір, кефір і гречка. Се одноманітність належить, швидше, до мінусів дієти, але нагадаємо, що в такому обмеженому режимі доведеться харчуватися нетривалий час, і їсти при цьому можна багато і ситно.
Ще далі. Гречана дієта має на увазі рясне споживання води, і внаслідок того, що весь період дієти Ви не будете приймати в їжу сіль, висновку рідини з організму нічого не завадить. А разом з нею «витечуть» і зайві кілограми. Тут же відзначимо деякий мінус цього ж аспекти: убогий раціон не дозволить повноцінно відновлювати запас мікроелементів, що вимиваються з організму під час дієти. Залишається сподіватися лише на те, що недовгий період дієти не порушить баланс мікроелементів катастрофічно, адже як уже згадувалося - гречана крупа сама по собі є хорошим вітамінним комплексом.
Як видно з усього написаного вище, переваг у гречаної дієти набагато більше, ніж недоліків. Якщо Ви зважилися застосувати цю дієту до себе, то кілька рекомендацій допоможуть впоратися з труднощами, які чекають Вас на шляху до стрункої фігури.
Як правильно приготувати гречану крупу?
Напередодні дня, з якого Ви вирішили сісти на дієту, ввечері візьміть суху необроблену гречану крупу, промийте холодною водою і відразу ж залийте окропом з розрахунку 1:2, тобто вихідне кількість гречки має бути залито об'ємом води, в 2 рази його перевищує. Зазвичай склянку окропу на півсклянки гречки, але все індивідуально - можливо, Вам получившейся каші на день виявиться мало. Експериментуйте!
Запам'ятайте: для досягнення ефекту гречку потрібно вживати правильно! Не солити, не додавати масло, спеції і, тим більше, цукор. Ви можете їсти кашу протягом дня, скільки хочете, тільки заливаючи або запиваючи 1%-ним кефіром не більше літра на день. Два рази на тиждень можна з'їсти парочку кислих яблук або 1 нежирний йогурт. В інші дні намагайтеся дотримуватися обраного шляху. Останній прийом їжі повинен бути не пізніше, ніж за 4-5 годин до сну, але небагато можуть заснути в такій стресовій для організму ситуації, тому не забороняється прямо перед сном випити півсклянки кефіру.
Не забуваємо відвідувати спортзал.
У перші дні дієти на гречці Ви будете відчувати завидну легкість в тілі. Цим відчуттям потрібно обов'язково скористатися, щоб організм сприйняв зміни, що відбуваються з ним, позитивно. У спортзалі не ставте собі потужну навантаження, інакше позбавитесь сил, але трохи розім'ятися на тренажерах, покачати прес, побігати і покрутити педалі вельми рекомендується. Трохи пізніше стане важче, тому що організм почне очищатися від шлаків, і всі запаси енергії підуть на боротьбу з токсинами. Але і в цьому випадку не залишайте тренувань: позаймайтеся на фітболл, погойдайте гантельки, поплавайте. Знизьте інтенсивність і скоротіть час тренувань, але не відмовляйтеся від них зовсім - досить швидкий скидання ваги посприяє розтягуванню шкіри, і тільки регулярний тренінг допоможе швидко підтягти обвислі ділянки. Це в першу чергу стосується сідниць, м'язів грудей і зони тріцепса.
Звичайно, буде нелегко - згадаємо дівчину з супермаркету - але старання того варті. Всього через 7-10 днів Ви будете із задоволенням дивитися на своє відображення в дзеркалі і радіти, що зважилися на гречану дієту. Сім днів - не такий критичний термін, щоб не витримати його гідно на шляху до нової себе!
На цьому ми завершуємо розповідь про гречаної дієті. Використовувати цю методику чи ні - вирішувати вам!

Популярні дописи з цього блогу

Дієта під час годування грудьми

Дієта при алергії