Дієта при молочниці



Дієта при молочниці: антигрибкове меню для профілактики і лікування

Молочниця - один з найбільш набридливих жіночих недуг. Навіть після успішного лікування грибкова інфекція нерідко повертається знову і знову. В якості ефективної профілактики та підмоги при лікуванні цієї хвороби лікарі радять особливу дієту.


Головні герої дієти при молочниці
Дієта при молочниці базується в першу чергу на продуктах, що володіють антибактеріальними і протигрибковими властивостями, а також на продуктах, що підвищують захисні функції імунітету. Одне з найпотужніших антибактеріальних природних засобів - це часник, і тому він повинен постійно бути присутнім в харчуванні незалежно від того, намагаєтеся ви попередити хворобу або вже знаходитеся в стадії лікування. Ефективність часнику була доведена ізраїльськими вченими, які зафіксували, що присутність часникового екстракту припиняє ріст грибків.
Інший обов'язковий продукт дієти при молочниці - йогурт з активними культурами. Суть проста: чим більше в організмі жінки корисних бактерій, тим складніше в цьому середовищі розвиватися дріжджовим грибків. Доведено, що щоденне вживання йогурту з активними культурами знижує ризик розвитку молочниці на 38%. Однак є нюанс: слід уникати солодких йогуртів, оскільки цукор навпаки посилює грибкову інфекцію. Крім йогуртів в дієті при молочниці вітаються будь-які продукти і страви, багаті пробіотиками
Дієта при молочниці: що виключити з раціону
Насамперед з дієти при молочниці - особливо, якщо хвороба знаходиться в активній фазі - слід виключити цукор і солодкі страви. Адже молочниця - це дріжджовий грибок. Як і будь-які інші дріжджі за рахунок цукру грибок роду Candida (який і викликає молочницю) процвітає і розмножується. Виключіть цукор з дієти - і ви просто заморили голодом ненависні грибки. Відмовитися від цукру - це не тільки припинити їсти торти і пити газовану воду. На час доведеться забути також і про фруктових соках, пластівцях для сніданку, морозива і навіть від особливо солодких фруктів і ягід, таких як вишня, виноград, кавуни, абрикоси. Коли печіння і білясті виділення, характерні для молочниці, припиняться, прийом фруктів і ягід можна відновити. А ось до цукровмісним десертів варто ставиться обережно навіть тоді, коли зовнішні ознаки молочниці не проявляють себе.
У дієті при молочниці також немає місця білому рису, білому хлібу і білому картоплі. Ці рафіновані продукти підвищують рівень цукру в крові (глюкози). Глюкозою якраз «харчуються» грибки, в тому числі і ті, що викликають молочницю. Замість рафінованих продуктів корисніше їсти продукти з високим вмістом клітковини: коричневий рис, цільнозерновий хліб та інші.
І, нарешті, останнє табу в дієті при молочниці - дріжджові продукти, особливо гриби і вироби з дріжджового тіста. Якщо молочниця вже дала про себе знати - вживання цих продуктів посилить хвороба, якщо ні - різко збільшить шанси на її виникнення.

Популярні дописи з цього блогу

Дієта під час годування грудьми

Дієта при алергії