Дієта з гречки



Одна з найпростіших з монодиет гречана дієта в основі меню містить гречану кашу. За часом проведення гречана дієта не відноситься до короткострокових дієт - її тривалість 14 днів, але є найбільш ефективною - схуднення на 12 і більше кілограм цілком можливо. Схуднення залежатиме від зайвої ваги, чим він більший, тим швидше буде відбуватися схуднення.


Гречана каша, приготована згідно меню гречаної дієти, має калорійність від 70 до 169 Ккал. У цьому сенсі гречана каша тільки створює відчуття ситості. Тому ніяких обмежень на кількість з'їдається за день гречаної каші немає.

У гречаній каші високий вміст кальцію, калію, магнію і заліза, а високий вміст рослинного білка 5,93% і вітамінів групи B зменшують можливу шкоду від дієти організму. Ви не тільки не відчуєте яких значних незручностей при дотриманні дієти, але і з кожним днем ​​самопочуття стане тільки поліпшуватися, з'явитися відчуття легкості. Це дає можливість майже повністю відмовитися від суто білкових (м'ясо, риба) інгредієнтів у меню гречаної дієти.

Обов'язковою вимогою гречаної дієти є повна заборона на будь-які приправи, спеції, соуси, цукор і навіть сіль.

Друга вимога забороняє їжу за 4 години перед сном - це важлива вимога для успішного схуднення на гречаній дієті.

Приготування каші для гречаної дієти

1. Гречку наготовлюємо на весь наступний день: в 0,5 кг гречаної крупи наливаємо 1,5 літра окропу і загортають посуд з гречкою до ранку в ковдру - варити крупу можна. Стільки гречаної каші вам з надлишком вистачить на перший день, надалі готуємо по відчуттях (наприкінці дієти і 100 грам гречки буде достатньо). На ранок каша буде схожа на звичайну гречану кашу - її і треба їсти протягом 14 днів - якщо вода не повністю вбереться, надлишки злити і наступного разу наливайте трохи менше киплячої води.

2. На відео показано другий спосіб швидкого приготування гречаної каші в термосі. Але час приготування в термосі складе всього 35-40 хвилин.

Меню гречаної дієти

Найпопулярніший варіант меню: окрім гречаної каші (її можна з'їдати скільки завгодно) в меню входить 1 літр (не більше - можна менше) 1% кефіру в добу - кефір можна пити і разом з гречкою, і окремо. При сильному почутті перед сном голоду можна випити ще склянку кефіру. Швидкий результат вдихне в вас бажання продовжувати дієту при можливих порушеннях. Також можна пити без обмежень звичайну воду (немінералізованние і негазовану) або зелений чай - не загострюється відчуття голоду, як наприклад натуральні соки.

Гречана дієта з сухофруктами
Через нестачу цукру на гречаній дієті можливо поява відчуття слабкості, швидкої стомлюваності, втоми. Крім того під кінець дієти гречка і кефір порядком набридають. Можна додати в гречану кашу сухофрукти - яблука, чорнослив, родзинки, курагу в невеликій кількості (не більше 5-6 штучок сухофруктів, наприклад чорносливу). До цього ж варіанту меню відноситься і додавання в кашу замість сухофруктів однієї чайної ложки меду.

Харчування після гречаної дієти

Само собою зрозуміло, що якщо після дієти накинутися на тортики і тістечка, то 8-10 скинутих під час гречаної дієти кілограмів можуть повернутися протягом двох місяців (і навіть з хвостиком) - раціон харчування потрібно буде переглянути. Два тижні на гречаній дієті достатній термін для того щоб їсти більше ніж потрібно вам не захотілося - апетит істотно зменшиться. Тому при виході з гречаної дієті найголовніше правило: не переїдати. Але якщо раптом так станеться, то проведіть розвантажувальний день на гречаній дієті за першим чи другим варіантом меню. Незначне обмеження солодкого теж не завадить. Не забуваємо про 1-2 додаткових склянки води або чаю. І тоді втрачені кілограми не тільки не повернуться, але і схуднення триватиме.

Результати гречаної дієти

У кожному випадку результати гречаної дієти індивідуальні - але чим вище вага, тим вище буде і результативність дієти. Якщо дієта вам не підійде, то втрата ваги буде незначна, до 3-4 кг. Але втрата ваги буде 4-6 кг в більшості випадків навіть при допущених порушеннях меню. Рекордні значення з 125 кг до 66 кг за два місяці. При високому надмірній вазі і 15 кг підуть за два тижні.

За обсягами в середньому зменшення відбувається на 2 розміри (більш ніж на 4 см по обхватам). Обсяги йдуть майже рівномірно, тобто говорити, що гречана дієта тільки для схуднення в стегнах буде неправильно - зменшиться і обхват стегон, і обхват в талії, і обхват в грудях.

Багатьох цікавить питання по гречаній дієті - чи буде відвисати шкіра після дієти при втраті ваги більше 10-12 кг? Ні, шкіра не буде відвисати, а навпаки, буде підтягуватися.

Гречана дієта - протипоказання

Протипоказання є у всього! Перед гречаної дієтою обов'язково проконсультуйтеся у лікаря (спочатку у терапевта).

Гречана дієта протипоказана (або проводиться під наглядом лікаря):
1. під час вагітності
2. в період грудного вигодовування
3. при всіх формах діабету
4. при гіпертонії
5. при високих фізичних навантаженнях
6. при захворюваннях шлунково-кишкового тракту
7. при глибоких депресіях
8. при нирковій або серцевої недостатності
9. якщо у вас були хірургічні операції на органах черевної порожнини

Гідності гречаної дієти

1. Немає жодних обмежень на з'їдену гречану кашу (її можна з'їдати скільки завгодно).

2. Зниження ваги на гречаній дієті не буде супроводжуватися типовими для інших ефективних дієт загальною втомою, запамороченнями, слабкістю і млявістю.

3. Другий плюс обумовлений високою швидкістю схуднення - щодня все сильніше і більше з'являтиметься відчуття легкості.

4. Третя перевага - висока ефективність - втрата ваги складає в середньому більше 7 кг (у ряді випадків тільки за перший тиждень втрата ваги була більше 10 кг).

5. У гречаній каші високий вміст клітковини, що гарантує попутне очищення кишечника і печінки.

6. Схуднення буде супроводжуватися зменшенням целюліту.

7. Дотримання гречаної дієти буде супроводжуватися поліпшенням зовнішнього вигляду шкіри і нігтів (через вітамінів B групи, рослинного білка гречки і нормалізації обміну речовин) - шкіра очищається сама собою.

Недоліки гречаної дієти

1. Гречана дієта підходить не всім, тому періодично можлива слабкість, головні болі і швидка стомлюваність. Проведіть один розвантажувальний день на гречаній дієті і зрозумієте, чи підійде вона вам.

2. Другий недолік обумовлений жорсткістю гречаної дієти з обмежень (тільки гречана каша і кефір).

3. За тривалістю ця дієта не є швидкою, але високо ефективна - до нового режиму харчування організм швидко звикає і час до початку набору ваги (якщо він почнеться) значно збільшується.

4. Якщо після дієти вага ще далекий від норми, повторне проведення можливе тільки через місяць.

5. Можливе зниження артеріального тиску.

6. Під час дієти можуть загостритися хронічні захворювання.

7. Хоча гречана каша і містить багато легкозасвоюваного білка, але він рослинного походження (повністю не замінює м'ясо і рибу). Тому не збільшуйте більше 14 днів тривалість дієти.

8. Під час дієти мікроелементів і вітамінів в організм надходить недостатньо - але цей недолік легко компенсується додатковим прийомом комплексних полівітамінних препаратів.

Популярні дописи з цього блогу

Дієта під час годування грудьми

Дієта при алергії