Кефірна дієта


Дано: частина філе тіла, що відмовляється по весні влазити в усі наявні джинси. Завдання - вирішити цю проблему так, щоб уникнути покупки нових штанів на розмір більше. Метод - кефірна дієта, яка, якщо вірити обіцянкам, допоможе по-хорошому розлучитися з п'ятьма кіло за рекордний тижневий термін.


Пляшка кефіру, полбатона ...
Існує щонайменше три різновиди дієти кефіру. Одна з них складається з розпивання чистого незамутненого кефіру протягом трьох днів поспіль. Друга - так звана дієта Доліної, штука вельми вигадлива: тут вам і клізми, і вживання трав'яних настоянок перед тим, як перейти до покладеного склянці кефіру, та обмеження кількості випитого (не кажучи вже про з'їдене), і заборона на те, щоб «доганятись »мінералкою, якщо вже нічого не можна з'їсти, і прийом їжі строго за розкладом.

Більш спрощений варіант цієї дієти став називатися «кефірної» і був випробуваний мною на власній шкурі. Виглядає він так:

1 день - п'ять варених картоплин і півтора літри кефіру;
2 день - 100 грамів вареної курятини і ті ж півтора літри кефіру;
3 день - 100 грамів відвареного м'яса плюс півтора літри кефіру;
4 день - 100 грамів вареної риби і знову ж кефір;
5 день - фрукти і овочі (окрім бананів і винограду) і півтора літри кефіру;
6 день - тільки кефір;
7 день - мінеральна вода.
Все це вживається, як нескладно здогадатися, без цукру і солі.

Може, не варто?
Перш, ніж починати дієту, треба довідатися про протипоказання. Цілком очевидно, що не рекомендується дієта кефіру тим, у кого підвищена кислотність шлунка.

І ще одне, не менш важлива умова: ви повинні якщо не любити, то хоча б без відрази ставитися до всіх компонентів раціону цієї дієти. Дуже складно (та що там, практично неможливо) не тільки обмежувати себе в їжі, а й давитися їжею, яка тобі глибоко антипатичні.

Як це було
Я не стану розписувати свої відчуття по днях, ні до чого нашому розповіді така монотонність. Поділюся лише загальними враженнями.

По-перше, дієта кефіру явно розрахована на застосування в теплу пору року. Судіть самі: організм мерзне від нестачі калорій, а йому пропонують харчуватися охолодженим кефірчіком. Тепла їжа (м'ясо, риба або овочі) дістається страждальцеві протягом чотирьох днів з семи. Зізнатися, вже на третій день я балувала себе гарячим чаєм - без нього я просто не всиділа б на кефірної дієті. З інших порушень: я випивала в день не покладені півтора, а два літри кефіру.

По-друге, ніколи б не подумала, але відсутність ежеутренне чашки кави в моєму раціоні, я переносила досить важко. Тільки закінчивши дієту, я прочитала в одному з варіантів її описів, що невелика доза кофеїну (без цукру) вранці дозволена.

По-третє, мене заздалегідь збентежив відкритий фінал дієти кефіру. Після розпиття мінеральної води протягом фінального дня дієти, незвичайно велика спокуса на наступний ранок натрескаться сосисок, тортиків, салатиків з майонезом - загалом, все, чого просила душа попередні сім днів. Тому будьте обережніше з цим останнім днем: або взагалі виключіть сьомий день з його мінеральними водами, або, напившись мінералки досхочу, поверніться на восьмий день до звичного кефіру, наприклад, з овочами. Загалом, стриматися після закінчення дієти - завдання, гідна сильних.

Крім того, протягом всієї дієти я мерзла сильніше звичайного, вночі спала під двома ковдрами; найважчим виявився третій день - чомусь раптом огорнула слабкість.

Постфактум, мені здається, що не варто поєднувати цю дієту з серйозними розумовими навантаженнями, а протягом дієти варто приймати вітаміни. І, до речі, якщо захочеться її повторити, то робити це рекомендується не раніше, ніж через півтора місяці.

Результати
Підсумковим результатом виявилася втрата чотирьох кілограмів.

Ні, звичайно, спочатку все було більш райдужно: від мене пішли обіцяні п'ять кіло. Але буквально через пару днів після закінчення дієти оголодавший організм стрепенувся і почав надолужувати згаяне, разом з ним і повернувся додатковий кілограм. Все-таки (повторюся) стриматися після закінчення дієти - завдання не з легких.

Із приємних новин: дієта кефіру виявилася однією із самих економічних з відомих мені дієт. Щоденні витрати - приблизно 50 рублів на добову дозу кефіру. Підсумовуємо із закупівлею кілограма картоплі, трохи риби, м'яса, мінералки і фруктів - і отримуємо в районі 700 рублів за все про все. І, відповідно, філейну частину тіла, затишно розмістилася в звичних джинсах.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дієта під час годування грудьми

Дієта при алергії